Weekend
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Maarten
07 April 2008 | Canada, Millet
Dit weekend heb ik echt weekend gehad. Mijn duitse collega vroeg namelijk of ik zin had om zaterdag mee te gaan naar de West Edmonton Mall. Dit is het grootste winkelcentrum van de wereld. Zo zijn er bijvoorbeeld 3 bioscopen, een groot zwembad met een hoop glijbanen, een attractiepark met achtbaan die een looping maakt en al, ijshockeybaan, en een zeehondenshow. Dus besluiten we op tijd te vertrekken. Maar toen ik s’morgens wakker werd was tot mijn verassing best veel sneeuw gevallen in de nacht. Aangezien ik vroeg wakker was ga ik eropuit om foto’s te maken. Dat zijn de eerst sneeuwfoto’s. Net toen ik het verste van huis was begon het hard te sneeuwen en waaien. Een Blizzard noemen ze het hier. Gelukkig was er een tankstation dichtbij anders had ik het van wel heel dichtbij meegemaakt. Toen het wat minder werd ben ik snel naar huis gegaan maar onderweg begon het weer. Dat zijn de donkere foto’s. Duidelijk is te zien dat alles donker wordt en je niet verder dan 50 meter kunt kijken. Best interessant, achter glas lekker binnen toch.. Uiteindelijk verwachtte ik Daniel niet meer maar rond de middag kwam hij dan toch. Er lag een dik pak sneeuw vertelde hij en moest voorzichtig rijden want alle sneeuw was nog niet geruimd. Het is dan ook niet gebruikelijk dat er rond deze tijd zoveel valt. Zodoende is men er niet op tijd bij om de sneeuw te schuiven en rijden de auto’s de sneeuw vast en wordt het een grote ijsplaat. Onderweg en op het dak van de parkeerplaats naar het winkelcentrum zie ik pas hoeveel er gevallen is. En dat in nog geen uur! Jammer genoeg ben ik die dag al zo in de weer geweest met mn camera dat de batterijen op waren en ik met moeite nog n paar shots van de zeehonden heb kunnen maken.
Zondag
Na een beetje uitslapen ging ik op pad voor een stevig ontbijt. Aangezien de familie Williams nog sliep. Bij de Smittys, een restaurant/koffieshop in de buurt bestel in een Continental Breakfast. Een Rachers Breakfast om precies te zijn. Wat inhoud ; Gebakken aardappeltjes, gebakken spek, worstjes, geroosterd brood, en gekookte ham. En onbeperkt koffie. Genoeg om n dag op te teren dus. Na me volgepropt te hebben dacht ik dat het wel leuk was om eens een rondje te lopen over het industrieterrein in de buurt. Daar zitten allerlei bedrijven en veel leuke dingen om foto’s van te maken. Zo liep ik ook langst de brievenbus. In dit gebied hebben huizen geen brievenbus maar een gezamelijke kast waar alle post in kleine postvakjes komt. Waarschijnlijk omdat langst alle huizen rijden teveel werk is. Ook is bij de betoncentrale mooi om te zien Hoe alle cementtrucks mooi op een rijtje staan. Ook zijn de oude silo’s van Le Duc mooi om te zien. Toevallig weet ik dat ze vorig jaar opgeknapt zijn. Duidelijk is te zien waar ze de treinen en vrachtwagen laden. Ook staat er een kunstmestsilo bij (fertilizer). Op de terugweg door het stadje kun je aan dingen als de pin drive-inn zien dat de gemiddelde Canadees zich toch niet zo graag lichamelijk inspant. Verder staan er nog een paar ‘werktrucks’. Zoals de Ford pick-up voorzien van lasapparatuur. Voorzien van een benzinemotortje, gebruikt op de oilfields. Ook de combinatie met de heipalenboormachine is mooi om te zien. De Caterpillar servicetruck is zoals veel servicewagens voorzien van een hijskraan. Dit omdat het gemiddelde machineonderdeel wat groter is dan wij gewend zijn. Ook is hij wat beter geschikt om off-road te gaan. Zo ben ik mijn weekend toch weer doorgekomen en weer een verhaaltje kunnen doen! Toch hoop ik er volgend weekend op uit te trekken.
Foto's zaterdag? ; http://www.mijnalbum.nl/Album=AJ4ZVJOF
Foto's Zondag ? ; http://www.mijnalbum.nl/Album=86TQO66D
08 April 2008 - 06:39
Eefje:
hey maarten!
ziet er wel keimooi uit zeg met al die sneeuw! wel gaaf, alleen zo'n sneeuwhoos lijkt me minder prettig..
en die mall is wel super groot!! lekker shoppe ;) haha
ik heb je website ook doorgegeven aan juan en jacco (de kinders van die mensen waar ik paardrij), dus die houden je verhalen ook bij.
nou, weer n fijne week ej!
xxx eefje -
08 April 2008 - 11:49
Michielsen:
eej hydike..
da hee et wel veul gesneeuwd jah..wel een mooi uitzicht ma een grote vullighed vink et altij..
kwas vant weekend nog wel bij van keeje geweest...een uurke ma..der was gin kut aan en et stikte er de moord van die kleine kutjong..
heb oe adres ok nog nie aan charel kunnen geven..
zo te zien vermaakte oe eigen daar wel ziek :)
gr eric -
08 April 2008 - 13:36
MH:
Ja heb t gehoord. Niks gemist van t weekend dan.. Hier kan ik nog nie echt uit verder dus ja. We zien ammel wel. -
09 April 2008 - 18:50
Annemiek:
hoi maarten,
ik ben een kennis van lisette en kom ff bij je gluren.
zo te lezen heb je het echt naar je zin! fijn dat je die mogelijkheid hebt!
ik wens je nog een fijne tijd toe in canada.
groetjes annemiek -
10 April 2008 - 12:58
Vera:
Hoi Maarten
Je bent nu al weer twee weken weg.
Wat gaat het snel hé. Voor ons is het super leuk om te kunnen volgen hoe het met je gaat!
Prachtig die sneeuw, maar ik verlang toch naar de zon.
We wensen je een prachtige tijd daar, GENIET ervan zoveel je kan!
Groetjes van Opa Frijters, Anouk, Nick Glenn en Vera -
11 April 2008 - 14:45
Ingrid:
Hey Maarten,
Hier de oude oppas ;) haha..
Jullie ma vertelde dat jij in Canada zat, en dat we jouw via deze site konden volgen....gaaf joh.
Zo te lezen is het een hele belevenis.
En trekker-trek daar, hoe beleven zij dat?
Volgende week is hier de 1e wedstrijd weer "Schijf" dus we zullen een pintje op jouw drinken.
Leuk deze site joh, we blijven je volgen!
Grt Tony & Ingrid -
14 April 2008 - 14:04
De Goos:
Eeyy hoogedijk, ja ik zit nie zo dikkels mir op msn of internet dus duur et altij efkes wanneer ik wir op de meel kijk..mar ik hoorde mar niks van oe dus ik denk dan mar via de wepsaait. Zo te zien en te lezen gaget oe best goed af daaro..das n mooi werk, alleen zulle we hier amel wel wir blij zen agge onze ongediplomeerdenkring weer komt aansterken ;-) Hier gaat alles zen gangeske ej, we zen vant weekend naar de fuif van simone en frits gewist..oja en choco jimmy ziet er nu uit als joran vd sloot volgens sanne.. :-) mej zen geschoren kop..
Veel plezier nog daaro en haal mar n hoop lompigheid uit..!
Kusjes van Jantje en Sanne -
15 April 2008 - 07:47
Lisette Hoogendijk:
Voor alle mensen die zich afvragen waar de berichtjes blijven. Maarten is bij een andere vestiging gaan werken en woont nu in een hotel zonder internet... -
15 April 2008 - 18:09
Bjorn:
Hey maarten!
Ow volgens jullie moeder kan het nu wel weer even duren dan voordat je dit leest. Maar ik wist ook niet dat jij zo net nederlands kon typen hoor :o Misschien toch wel goed van die canadeese lucht ;) hier ga alles wel zun gangeske. En jij hebt het ook wel naar je zin daar zo te lezen. Je bent nu al weer wijd op de helft van je trip zeker? veel plezier nog daar he!
Gr bjorn -
16 April 2008 - 05:15
MH:
Jaja en dat allemaal met mn rendac-verstand. Zelfs mn oppas kijkt nou op mn site! Trekkertrek kennen ze hier nie echt.1 keer per jaar is hier in de buurt en wedstrijd. Einde van de zomer pas geloof ik dus dat maak ik niet meer. N collega zou foto's meebrengen dus ben beieuwd. Geen Hyproslee hier iig. In Made kan ik weer mee. Gelukkig.. Verder ga t wel goed hier. Kan wat rondtouren met mn chevy. Met achterwielaandrijving en n dikke V6 lach ik me kapot bij elke bocht op een gravelweg!Toch gaan die 2 weken snel voorbij. Ben zo weer thuis denk. Oja waarom scheert choco zn kop eigelijk?
MH