Vakantie! - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Maarten Hoogendijk - WaarBenJij.nu Vakantie! - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Maarten Hoogendijk - WaarBenJij.nu

Vakantie!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Maarten

21 Mei 2008 | Canada, Ottawa

Nou hier komt het vakantie verhaal. Debbie kwam dinsdag om 17:1 aan op Edmonton International Airport. Aar toen we de auto af gingen halen bleek bij het controleren van mijn rijbewijs dat ik niet 25 was en geen Minivan kon huren zoals afgesproken. Dit hadden we gedaan om onafhankelijk te zijn van hotel en de kosten daarvan. Daarom had ik al een groot luchtbed en slaapzakken gekocht hier die we eventueel achterin de Van konden leggen en daar slapen. Aangezien hier campings zat zijn met badhuis enzo. Maar nu konden we alleen een gewone auto huren. En omdat ik wel eens met de Crysler PT Cruiser van Tyler gereden had en wist dat die redelijk veel ruimte had. Ook heeft die een hoge zit wat wel lekker is met mn lange poten. Gelijk naar Tyler thuis waar we de achterbank eruit getrokken hebben. Maar het luchtbed paste er niet in. Gelukkig had Tyler nog wel een tent die we konden lenen. Voor de eerst nacht had ik een hotel in Leduc geregeld. Met een King-size bed dus ruimte zat. De volgende morgen zijn we naar de werkplaats gegaan met een doos donuts om even afscheid te nemen van de mensen daar. Daarna nog naar de vestiging in Lacombe voor wat papierwerk waarna de vakantie kon beginnen! We begonnen in Drumheller. Dit gebied staat bekend om zijn ruwe, grillige terrein waar in het verleden en ook nu veel dinosaurusbotten zijn gevonden. Daarom staat hier het Royal Tyrell Museum. Daar zijn dino’s van alle soorten en maten geprepareerd en tentoongesteld met tekst en uitleg. Was best interessant. Ook staat er de grootste dino ter wereld, een 18 meter hoog beeld waar je ook in kan. Na daar te overnachten gingen we s’morgens naar een hangbrug, destijds aangelegd voor de mijnbouw, de belangrijkste handel in het verleden van Drumheller. Deze brug is lang en heel wiebelig. Ook staan en Hoodoo’s. Dit zijn rotsen die door de tijd heen zijn uitgesleten door wind en water waardoor ze er vreemd uitzien. Wij kennen ze vooral uit de tekenfilmpjes in de woestijn. Ach bekijk de foto’s maar. Ook hebben we een oude mijn bezocht. De Tipple ‘silo zeg mar’is van hout en schijnbaar de laatste in Canada. Interessant om te zien hoe die mensen vroeger geleefd hebben in en om de mijn. Na Drumheller besluiten we richting de Rocky Mountains te gaan want ze voorspellen voorlopig goed weer en na het weekend slecht. En aangezien het weer hier zo om kan slaan lijkt dit beter. Onderweg naar Calgary Komen we langst gigantische akkers waar de boeren druk bezig zijn om het graan in de grond te krijgen. Akkers letterlijk zo ver als je kunt kijken. Niet alleen prachtig om te zien maar ook is duidelijk dat ondanks de zaaimachines van zo’n 20 meter breed dit een groot karwei is. Al op zo’n 150 Km voor Calgary worden de rocky’s aan de horizon enigszins zichtbaar. En als we Calgary voorbij zijn zoeken we een hotel op waar we overnachten waardoor we de volgende morgen gelijk het natuurpark in kunnen. Al snel wordt duidelijk dat er nog veel sneeuw ligt en de meeste wegen nog maar net open zijn. Als we bij de beroemde meren Lake louise en Lake Mouraine aankomen is het grootste deel nog dichtgevroren. Ook liggen er op sommige plekken nog meer dan een meter sneeuw. Mooi om te zien in ieder geval. Maar niet alles is bevroren. Stroompjes en watervallen gaan flink tekeer want het grootste deel van de sneeuw komt nu als smeltwater van de bergen waardoor de rivieren vol staan en watervallen echt trillen door het geweld waardoor het water er naar beneden knalt. Al met al een heel indrukwekkend iets om te zien. Het is wel raar om in je korte broek en t-shirtje langst een berg met sneeuw te lopen en het nog bloedheet te hebben. Alsof het ijs en de sneeuw hittebestendig is ofzo.. Maar we hebben genoeg foto’s van deze prachtige streek dus bekijk het maar eens. In het Banff en Jasper National park hebben we een paar nachten in de tent geslepen wat op zich best leuk is. Ondanks dat het s’nachts best wel afkoeld. Wel mochten we een kampvuurtje maken. We worden overal gewaarschuwd voor beren en ook niks in de tent te leggen behalve ons zelf. En aangezien we eerder een beer in een boom zagen zitten die het niet zo op prijs stelde toen we foto’s wilden maken en best boos werd maakte dat indruk genoeg om er echt wel rekening mee te houden. Op zondag werd het weer al duidelijk minder en besloten we om maandag bij Jasper de grens over te gaan en naar de provincie Britisch Columbia te gaan. Daar werd iets beter weer voorspeld en we wilden ook daar in de natuurparken kijken. Zo kwamen we maandagavond in Prince George aan waar we een hotel zochten en op tijd naar bed gingen want in een tentje slaap je toch niet zo goed en we waren best moe. De volgende morgen zijn we eerst naar een bibliotheek geweest om eventuele e-mails te lezen en een bericht op de site te zetten want internetten in de bergen valt niet mee. Daarna gaan we naar Barkersville, een oud goudmijnstadje dat na de Goldrush in 1920 niet meer veranderd is. De weg er na toe was zeer bergachtig en slingerend waardoor dit een hele rit was. Maar het was wel de moeite. De kleine stad was nog precies zoals zo’n 100 jaar geleden en zelfs alle winkeltjes, kerken, school en huisjes staan er nog. Helemaal aankleed zoals het toen was met de originele voorwerpen uit die tijd. Zeer interessant om te zien hoe de mensen er toen leefden. Ook hier ligt een dik pak sneeuw op plekken waar de zon niet veel schijnt. Maar desondanks een mooie ervaring. Ook heb ik er een mooie wollen echte cowboyhoed op de kop getikt! We rijden verder naar het zuiden waar we in het stadje Quesnel een hotel zoeken en bekijken wat we verder gaan doen. En nu zit ik hier dit bericht te typen en als ik morgen wakker word zet ik hem weer op de site. Hopelijk heb ik snel weer internet.

Foto's ? : http://www.mijnalbum.nl/Album=D8TAPJ4D

• 21 Mei 2008 - 21:09

KeTo:

Halleej,

Hoe ist nou?
    Zo te zien en te lezen ammel best:P
    Bende tussen Banf en Jasper nog in die gondels gewist of niej???

En hedde nog een ritje gemaakt in zon bus meej van die vervaet banden???

Gij kunt trouwens wel erg charmant op een foto staan zie ik wel:P

Ik zie u zaterdag over een week wel weer op het werk denk eej

Nog veel plezier en succes meej vakantie houde

halleej

• 22 Mei 2008 - 00:15

Jos:

He maarten, de vakantieman!
    je bent dus mooi aan het rondreizen met je vriendin. Goede test zeker...2 weken met zn tweeen in n tentje ;-).
    Je bent dus ook al in BC geweest en Banff, Jasper etc. Damn..daar wil ik eigenlijk ook nog naar toe. Maar op t moment is t knetterdruk bij Ludze(vandaag dan weer niet ivm regen), maar voor de rest draaien we 24h met liquid en de rest draait 16 - 18h per dag denk ik. K zie alleen maar de zonsondergang, nacht en dan weer de sunrising; ik doe nachtdienst op t moment.
    Oja, mocht je je nog vervelen...kom ons helpen :-). Altijd plek! haha.
    Nog een goede vakantie en reis terug naar Nederland he.

Groeten Jos

• 23 Mei 2008 - 22:45

Lisette Hoogendijk:

Ha die Maarten,
    Kon je het weer niet laten om een Suzuki jeep te fotograferen lol! De foto's zijn helemaal prachtig! Maak nog maar veel van die natuurfoto's! Het is echt een schitterend land! Alleen jammer dat het er zo verschrikkelijk koud kan zijn! Hoop dat jullie heel erg genieten want het zit er alweer bijna op.
    Nog een hele fijne voortzetting, oppassen voor de beren en maak nog maar lekker veel foto's!
    Groetjes ms

p.s. Hoe zet je dan die boiler aan ???

• 24 Mei 2008 - 15:11

Totje:

hey nico ik zie da alles goe gaat;) lekker wha rondt rijje enzo bietej gapen maar dacht da je alleen maar moest sleutelen flink door gejakt dan ut wordt weer tijd da ge weer na huis komt we missen je vreselijk en de katten ook denk:)hier gaat alles zun gangetje wha koeidoen en bier drinken en ... roepen!!! maar ik zie je woensdag weer