Aanleiding - Reisverslag uit ettenleur, Nederland van Maarten Hoogendijk - WaarBenJij.nu Aanleiding - Reisverslag uit ettenleur, Nederland van Maarten Hoogendijk - WaarBenJij.nu

Aanleiding

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Maarten

26 Maart 2008 | Nederland, ettenleur

Na ik in Canada op vakantie was geweest trok het land mij aan om de rust, mooie natuur, heel veel ruimte en de vriendelijke mensen. Ook natuurlijk omdat de trekkers en machines die ze hier gebruiken veel groter zijn dan bij ons. Na ik bij verschillende werkplaatsen was binnen gestapt leek het me wel leuk om er ook eens een tijd te werken. Bij praktisch elk bedrijf waar ik erover begon mocht ik direct beginnen als ik wou. Door de olie die ze hier in de grond vinden worden alle mensen uit de techniek omgekocht om voor de oliemaatschappijen te gaan werken. Veel monteurs ruiken het geld en gaan daar werken waardoor er een groot tekort is aan vakmensen. Ook lassers en constructiemensen worden zo weggekocht. Terug thuis besluit ik een werkvisum aan te vragen. Na veel moeite en lang wachten kreeg ik die begin maart. Dus kon ik eindelijk een ticket gaan boeken en mijn werkvakantie/stage gaan regelen. Dit was eigenlijk al gedaan op mijn ticket na. Ik zou gaan werken bij Pentagon Farm Centre. Een grote Agco dealer in Alberta. Dealer van o.a Fendt, Massey Ferguson, Agco trekkers, Hesston balenpersen, Hakselaars, combines en Zwadmaaiers , Gehl Schrankladers en Claas hooibouwmachines. Ze hebben vestigingen in Lacombe, Millet, Red deere en Westlock. De bedrijven liggen ongeveer een halfuur van elkaar vandaan. Ik kon daar komen werken als een Full Time Agricultural/Heavy Duty Diesel Mechanic

Maarten

Hallo ik ben maarten Hoogendijk en woon in Etten Leur, Noord Brabant. Ik werk als landbouw monteur bij Nouws Mechanisatie in Rijsbergen. Ik volg tevens een deeltijdopleiding tot eerste monteur landbouwmechanisatie aan het Radius College in Breda waar ik na deze werkvakantie/stage examen in doe. Omdat ik graag ervaring in het buitenland ga ik 9 weken bij landbouwmechanisatiebedrijf Pentagon Farm Centre in Lacombe, Alberta, Canada werken. Op deze site hou ik mijn ervaringen en bevindingen bij. Veel plezier!

Actief sinds 19 Maart 2008